جلسه توسعه مشارکت ها مردمی و سازمان های مردم نهاد شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر با حضور معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان، مدیرکل امور اجتماعی استانداری خوزستان، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و دستگاه های اجرایی فعال در حوزه پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر در سالن جلسات معاونت سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان برگزار شد.
عبدالله افرازه شهاوند، معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان با بیان اینکه پیامدهای منفی اعتیاد کل اعضای یک خانواده و به صورت گسترده تر یک جامعه را درگیر می کند اظهار کرد: در جهت پیشگیری، آموزش، درمان و مبارزه با مواد مخدر کلیه دستگاه های اجرایی مرتبط و سازمان های مردم نهاد باید با یکدیگر تعامل داشته و هماهنگ باشند به عنوان مثال مجموعه شهرداری برای تولید محتواهای فرهنگی از جمله پادکست، کلیپ و شعارهای آموزشی و انگیزشی باید از نظرات مختلف و هم اندیشی با متخصصان بهره بگیرد.
وی بر فرهنگ سازی مبارزه با مواد مخدر از طریق توسعه مشارکت مردم و تشکلهای مردم نهاد تاکید کرد و گفت: چند دستگاه اجرایی از جمله کمیته امداد، بهزیستی، هلال احمر، فراجا و اوقاف که با مجمع خیرین ارتباط و تعامل دارند که از این ظرفیت می توانیم در جهت پیشگیری از مواد مخدر و کارهای فرهنگی و اجتماعی و همچنین پای کار آوردن سازمان هایی مانند نظام پزشکی، نظام مهندسی، کانون وکلا و اصناف استفاده نماییم که در این حوزه ایفای نقش نمایند.
وی خاطر نشان کرد: افزایش آموزش و بالا بردن سطح دانش جامعه در رابطه با اعتیاد، استفاده از ظرفیت تشکل های مردم نهاد در اجرای سیاست های مبارزه با مواد مخدر باعث می شود که عملکرد بسیار خوبی در سطح استان داشته باشیم.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری خوزستان در خصوص رتبه بندی سازمان های مردم نهاد اظهار کرد: ما مجموعه فرمانداری ها را در این زمینه پیگیری می نماییم و از نظرات کارشناسی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر نیز استفاده می نماییم.
در ادامه رضا نجاتی، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: رویکرد شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر ضمن جدی گرفتن مقابله این است که فعالیت ها را به سمت مسائل اجتماعی، فرهنگی و کارهای درمانی ببریم، با فرهنگ سازی کار مقابله و مبارزه نیز تسهیل می گردد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه در آستانه بازگشایی مدارس و دانشگاه ها هستیم باید از ظرفیت کلیه دستگاه های فرهنگی از جمله سازمان تبلیغات و مساجد در جهت آگاه سازی جوانان و نوجوانان نسبت به پیامدهای انواع مواد مخدر استفاده نماییم.
نجاتی با تاکید بر اینکه در این فصل از سال با رویکرد فعالیت اجتماعی و فرهنگی در مبارزه با مواد مخدر کار را پیش می بریم عنوان کرد: با تهیه بسته های فرهنگی و توزیع در بین دانش آموزان، تولید کلیپ، مستند، فیلم کوتاه، عکس و پوستر با شعارهای پیشگیری از اعتیاد می توان نسبت به آگاه سازی کودکان و والدین آن ها اقدام کرد.
وی در خصوص استفاده از ظرفیت خیرین در پیشگیری از مواد مخدر گفت: خیرین در استان خوزستان در حوزه های مختلف فعال هستند به عنوان مثال در مدرسه سازی رتبه اول را در کشور دارند اما در بخش های مواد مخدر و آسیب های اجتماعی به صورت پراکنده عمل می کنند که باید ساماندهی شوند که می توانیم بازخورد آن را ببنیم.
صالح صالحی، دبیر کمیته توسعه مشارکت های مردمی سازمان های مردم نهاد شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خوزستان ضمن قرائت دستور جلسه اظهار کرد: در 6 ماهه ابتدایی سال 1402، پنج جلسه برگزار شده است که 18 مصوبه داشته و از این تعداد 15 مصوبه اجرایی شده است.
در این جلسه دستگاه های مختلف از جمله بهزیستی، کمیته امداد، شهرداری، ورزش و جوانان، دانشگاه علوم پزشکی، فنی و حرفه ای به بیان گزارش عملکردهای خود در رابطه با پیشگیری، درمان، آموزش و مبارزه با مواد مخدر پرداختند.