دبیر انجمن دوستداران طبیعت و محیط زیست گفت: در فراموشی و غفلت نمایندگان ما طرح سد خرسان از پایدارترین سرشاخه کارون به استان های مرکزی در حال اجرا است.
به گزارش پایگاه حبری پدیده پرس، هژیر کیانی قلعه سردی در گردهمایی تشکل ها و مشارکت های اجتماعی که به مناست هفته تشکل ها در استانداری خوزستان برگزار شد اظهار کرد: شرایط موجود محیط زیست خوزستان در طول سالیان گذشته محصول نگاه بهره کشی ملی، سومدیریت، بی برنامگی و عدم باور به سازمان های اجتماعی و مردم نهاد است.
وی ادامه داد: به دلیل اهمیتی که استان خوزستان و محیط ریست آن دارد مطالباتی که سال هاست به آن اشاره می کنیم رنگ عمل به خود بگیرد.
لزوم اجرایی شدن سند امنیت آب استان خوزستان
دبیر انجمن دوستداران طبیعت و محیط زیست به سند ملی حفاظت از محیط زیست کشور که در سال 94 از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده اشاره کرد و گفت: متاسفانه هیچ کدام از دستگاه های اجرایی اعتنایی به این سند نکردند درخواست داریم در قالب مرکز پایش سندملی حفاظت از محیط زیست با توجه به ملی بودن استان خوزستان، این سند اجرایی شود تا بتوانیم با شاخص های آن، میزان عمل مدیران، دستگاه ها و شرکت های نفتی را بسنجیم و تشویق شوند که به مسئولیت های اجتماعی شان عمل کنند.
وی خاطر نشان کرد: پیشنهاد می گردد سند امنیت آب استان خوزستان برای جلوگیری از دست درازی به سرشاخه های رودخانه های استان خوزستان اجرایی شود، 80 درصد این سند در سازمان آب و برق تدوین شده اما متاسفانه در عمل ما شاهد رونمایی از این سند مهم و بازدارنده نیستیم بنابراین تدوین سند آب استان خوزستان یک مطالبه جدی برای سازمان های مردم نهاد و عموم مردم است.
خشکی تالاب های خوزستان براثر بی مبالاتی سازمان آب و برق
کیانی به تالاب های استان خوزستان اشاره کرد و افزود: الزام سازمان آب و برق استان خوزستان به رهاسازی و تامین حقابه های تالاب های استان خوزستان باید صورت گیرد زیرا بر اثر بی مبالاتی این سازمان تالاب ها رو به خشکی می روند.
وی عنوان کرد: قرارگاه مسئولیت های اجتماعی صنایع استان خوزستان راه اندازی شود تا با الزام دستگاه های اجرایی و شرکت های نفتی، برخی تخریب هاب محیط زیستی در استان خوزستان ترمیم شود.
رتبه آخر استان خوزستان در پسماند
دبیر انجمن دوستداران طبیعت و محیط زیست با بیان اینکه آنچه در حوزه عوارض آلایندگی اتفاق می افتد یک خطای اساسی است تصریح کرد: عوارض آلایندگی باید به بخش محیط زیست بیاید، پیشنهاد می گردد این عوارض در حوزه پسماند هزینه شود.
وی ادامه داد: استان خوزستان در رتبه آخر پسماند است پسماندی که در برخی شهرها و نقاط پیامدهای اجتماعی و امنیتی داشته و تبدیل به بتن و سیمان کاری در شهرها و روستاها می شود.
لزوم برنامه زمانبندی برای حذف فلرهای نفتی
کیانی خاطر نشان کرد: نکته ای که سال هاست تکرار می شود و ما در هرنقطه اهواز شاهد فلرهای نفتی هستیم، وزارت نفت وعده می دهد و برنامه ی زمانبندی برای حذف این فلرها یک مطالبه عمومی است.
وی اضافه کرد: فقط یک فلر نفتی در شبانه روز 15 هزار مترمکعب پالایندگی با 250 نوع ماده سمی وارد حلقوم فرزندان و کودکان خوزستانی می کند.
دبیر انجمن دوستداران طبیعت و محیط زیست اظهار داشت: لازم است تقویم برنامه جامع نجات بخشی محیط زیست خوزستان تدوین شود و امیدواریم سازمان محیط زیست از این خواب چندساله بیدار شود و یک برنامه ای برای برون رفت از شرایط موجود داشته باشد.
وی بیان کرد: متاسفانه در این فراموشی و غفلت نمایندگان ما طرح سد خرسان از پایدارترین سرشاخه کارون به استان های مرکزی در حال اجرا است درخواست داریم اداره کل محیط زیست خوزستان ارزیابی محیط زیستی خود را انجام دهد و ارزیابی اش را اعلام و به مردم اطلاع رسانی کند.