احمدشاه مسعود
احمدشاه مسعود

مقاومت قهرمانانه فرزندان احمدشاه مسعود مقابل تهاجم تروریست‌های طالبان، داعش و القاعده‌

خبرها از ولایت پنجشیر حاكی است در پی پنجمین روز تهاجم وحشیانه تروریست‌های طالبانی، داعشی و القاعده‌ای به این ولایت، هزاران نفر به نیروی مقاومت ملی پیوستند و حمله چند هزارنفری به پنجشیر شکست خورده است.

با وجود قطعی اینترنت در پنجشیر توسط تروریست‌ها، تصاویری از رزمندگان تاجیک پارسی و ترکان ازبک در دره پنجشیر بر فراز کوه‌های پامیر در انتظار مزدوران و تروریست‌های طالبان؛ درگیری‌ها در چند جبهه پنجشیر بشدت ادامه دارد و نیروهای مزدور خارجی القاعده و داعش هم از ولایت‌های قندهار، ننگرهار و … به کمک طالبان آمده‌اند. منابع محلی در اندراب و پنجشیر می گویند که هزاران نیروی طالب در خاواک محاصره مانده اند. این نیروها از چکری نو تا کوتل خاواک که حدود ۸ کیلومتر طول دارد، گیر افتاده‌اند. در دو روز گذشته طالبان تلاش کردند از مسیر اندراب به آن‌ها نیروی کمکی برسانند اما موفقیتی نداشتند. سرنوشت این نیروها، سرنوشت جنگ در مسیر خاواک و اندراب را تعیین خواهد کرد.
در یكی از این ویدئوها یك مجاهد پیر پنجشیری به طالبان‌ پلشت می گوید؛ تک تک ما دفاع خواهیم کرد. او كه یکی از مبارزین سال‌های دور “جبهه شمال” در واکنش به درخواست‌های مکرر طالبان برای تسلیم پنجشیر، می‌گوید: دروازه صلح به روی همه مردم و شما نیز باز است، اما اگر بخواهید به پنجشیر حمله کنید، تک تک ما از این خاک دفاع می‌کنیم.

گروه تروریستی طالبان طی چند روز گذشته، علی‌رغم ادعای اقدام برای صلح، حملات متعددی را به بخش ورودی دره پنجشیر انجام داد که با تلفات سنگین ناچار به عقب‌نشینی شدند. در نبردهای شدید دیشب تاكنون، جبهه مقاومت ملی به ولایت پروان و کاپیسا هم راه پیدا کرد و تروریست‌های طالبان برق و اینترنت این ولایت را قطع کردند! یک منبع در شهر اندراب می‌گوید: طالبان دیشب ۷۰ کشته و زخمی فقط در منتطقه خاواک داشته و قریب ۳۰۰ نفرشان هم اسیر شده‌اند. آنها تمام نیروهای خود را برای گرفتن سریع پنجشیر بسیج کردند ولی در نتیجه‌ی‌ ۴ روز مقاومت شدید، روحیه ندارند. اکنون تحرکی نداشته و در تلاش آوردن ۵۰۰۰ نیرو تقویتی برای کمک‌ به نیروهای محاصره شده خود هستند. فرمانده‌هان پنجشیر قبلا به تروریست‌ها هشدار داده بودند ورود به برخی مناطق این ولایت شاید امکان‌پذیر باشد اما خروج از آن امکان ندارد!

امرالله صالح سرپرست ریاست‌جمهوری افغانستان در توئیتی گفته است که پنجشیر نماینده تمام مردم افغانستان هستند، چون در این شهر همه نیروهای مقاومت از مناطق مختلف و اقوام مختلف افغانستان گردهم آمده اند. صالح گفته است که مردم پنجشسیر هرگز تسلیم طالبان نمی شوند و برای تأمین دولت ملی، فراگیر و عدالت اجتماعی مبارزه می کنند.
اکنون تنها استان پنجشیر در کنترل نیروهای مخالف گروه طالبان قرار دارد اما در استان دایکندی نیز طی دو روز گذشته بین افراد طالبان و مردم درگیری رخ داده است که طالبان ۱۴ غیرنظامی را در شهرستان «خدیر» این استان کشته‌اند.
به گزارش ایندیپندنت از اواخر پنج شنبه شب درگیری شدیدی بین ⁧مقاومت پنجشیر⁩ و طالبان در جریان است.
گزارش های منابع مطلع حاکی است که نیروهای ‎طالبان دیشب حمله به پنجشیر را از ده قسمت برنامه ریزی کرده بودند و تلاش دارند که پیش از اعلام دولت جدید، کار دره پنجشیر را یکسره کنند!

تعدادی از اسرای طالبانی
سخنگوی پلشت‌ تروریست‌های طالبان: اگر پنجشیر تسلیم نشود، له خواهد شد!
ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی گروه تروریستی طالبان افغانستان دیروز گفته بود: دولت جدید! بدون داشتن وزیر زن، تشکیل خواهد شد. این تروریست پلید افزود: فرآیند صلحی که ما به آن امید داریم، پیچیده‌تر می‌شود. از سربازان پنجشیر خواسته‌ایم تسلیم دولت شوند وگرنه له خواهند شد!

امیرنشین خلافتی «قطر» دلال تروریست‌های طالبان، داعش و القاعده
ایندیپندنت نوشت: دولت قطر، مشوق تعامل با حاکمیت طالبان است. وزیر خارجه این امیرنشین می‌گوید: اگر ما برای این تعامل شرط و شروط بگذاریم، یک خلاء ایجاد می شود، چه کسی این خلاء را پر خواهد کرد؟ به باور ما، بدون تعامل نمی‌توانیم به پیشرفتی واقعی در زمینه های امنیتی و اقتصادی- اجتماعی دست یابیم. کشورهای مختلف جهان، بطور گسترده‌ای به این فراخوان، روی خوش نشان داده‌اند، از لندن گرفته تا مسکو، تهران، پکن، واشنگتن، ریاض و آنکارا!!
گفتنی اینکه، امیرنشین خلافتی و دیکتاتوری «قطر» به دلیل برخورداری از ثروت عظیم نفت و گاز، بزرگترین منبع تغذیه و حامی مالی و رسانه‌ای «شبکه تلویزیونی الجزیره» از تروریست‌های اسلام‌گرای سلفی محسوب می‌شود. حقوق و منابع مالی طالبان توسط قطر تامین می‌شود و سران تروریست‌ها که در دوحه ساکن بوده و هستند دستور انفجارهای انتحاری در مدارس و بازارها را صادر می‌کنند! جالب‌تر اینکه بزرگترین پایگاه نظامی آمریکا در خاورمیانه، در قطر است!
بیش از ۷۲ ساعت می‌شود که طالبان حملات خود را به پنجشیر آغاز کرده، اما هیچ پیشرفتی نداشته و این حملات آن‌ها با دادن تلفات شکست خورده است. اکنون تنها استان پنجشیر در کنترل نیرو‌های مخالف گروه طالبان قرار دارد، مردم پنجشیر هرگز تسلیم طالبان نمی‌شوند و برای تأمین دولت ملی، فراگیر و عدالت اجتماعی مبارزه می‌کنند.
یک احمد مسعود و یک پنجشیر و کلی امید
این اولین بار نیست که دره شگرف و خیره کننده پنجشیر نقطه عطفی در تاریخ پرتلاطم معاصر افغانستان بوده است؛ یکبار در دهه ۱۹۸۰ میلادی سنگری علیه نیرو‌های شوروی بود در دهه ۹۰ هم علیه طالبان مقاومت کرد.
پنجشیر نام ولایتی در شمال‌شرقی افغانستان است. در مورد نام‌واژه‌ی این ولایت، پنجشیر، روایت‌های گوناگونی وجود دارد. بر اساس یکی از این روایت‌ها پنجشیر همان پنج شیر است به معنای پنج برادری که در این دره مستقر بودند و از آن محافظت کردند.این دره طولانی، عمیق و غبارآلود در حدود ۱۲۰ کیلومتر از جنوب غربی تا شمال شرقی در شمال کابل، پایتخت افغانستان امتداد دارد و با کوه‌هایی با قله‌های بلند که ارتفاع آن به ۳۰۰۰ متر می‌رسد، محافظت می‌شود. این کوه‌ها موانع طبیعی است که حفاظتی شکل داده برای افرادی که در آنجا زندگی می‌کنند.تنها یک جاده ورودی باریک به آن وجود دارد که بین حصار‌های بزرگ صخره‌ای و رودخانه پر پیچ و خم پنجشیر واقع شده است.
این دره امروز دارای سد/بند‌های آبی و یک نیروگاه بادی است. آمریکا در ساخت جاده‌ها و یک برج رادیویی که از کابل سیگنال دریافت می‌کند، در این منطقه کمک کرد. پایگاه هوایی سابق آمریکا در بگرام که ابتدا توسط شوروی‌ها در دهه ۱۹۵۰ ساخته شده بود، نیز فاصله کمی با دهانه این دره دارد. گزارش شده است که بین ۱۵۰ هزار تا ۲۰۰ هزار نفر در این دره زندگی می‌کنند. بیشتر آن‌ها به زبان فارسی دری، یکی از زبان‌های اصلی افغانستان صحبت می‌کنند و متعلق به قومیت تاجیک هستند. تاجیک‌ها حدود یک سوم جمعیت ۳۸ میلیون نفری افغانستان را تشکیل می‌دهند، اما پنجشیری‌ها به تاجیکستان، یکی از همسایه‌های شمالی افغانستان اتکا نمی‌کنند، در عوض آن‌ها هویت محلی خود را دارند.
یک احمد مسعود و یک پنجشیر و کلی امید
از اواخر سال‌های بین ۱۹۸۰ و ۱۹۸۵، اتحاد جماهیر شوروی حداقل نیمی از حملات خود را به این دره، از زمین و هوا راه‌اندازی کرد. سربازان روسی تجربه کمی در زمین داشتند و اغلب در معرض کمین قرار می‌گرفتند. شوروی موفق شد برای مدتی سنگری را در دره بسازد، اما این مدت زیادی دوام نیاورد. سلاح‌ها، تانک‌ها و هواپیما‌هایی که از روس‌ها در دره پنجشیر باقی مانده بود، زنگ زدند که میراثی از نبرد‌های ناکام نظامی ارتش شوروی بود.

جبهه مقاومت ملی افغانستان، گروهی که اکنون در آنجا حضور دارند یک بار دیگر قدرت این دره را به یاد جهانیان آورد و امروز مردی که فرمانده نیرو‌های ضد طالبان در این دره است، احمد مسعود ۳۲ ساله، پسر احمد شاه مسعود، رهبر محبوب مقاومت در دهه‌های ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ است. احمد مسعود گفته است که رزمندگانش از حمایت نظامی اعضای سابق ارتش و نیرو‌های ویژه برخوردار هستند. پدرش ملقب به «شیر پنجشیر» یکی از فرماندهان مجاهدین بود که حملات نیرو‌های شوروی و طالبان را خنثی کرد. خود پنجشیر هم ترکیبی از «پنج» و «شیر» است.احمد شاه مسعود، فرزند یک ژنرال ارتش افغانستان بود که در این دره متولد شد. عکس‌های او او هنوز در بسیاری از نقاط در سراسر ولایت پنجشیر و در کابل، از بنا‌های تاریخی گرفته تا بیلبورد‌ها و ویترین مغازه‌ها دیده می‌شود.
به خاطر او، دره پنجشیر پس از به قدرت رسیدن حزب چپگرای «دموکراتیک خلق افغانستان» در سال ۱۹۷۸، به مرکز مقاومت علیه «کمونیسم» تبدیل شد. اتحاد شوروی یک سال بعد از آن نیروهایش را وارد افغانستان کرد. احمد مسعود فقط ۱۲ سال سن داشت که پدرش را در سن ۴۸ سالگی و دو روز مانده به حوادث یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ ترور کردند. او برای ادامه تحصیلات به آکادمی نظامی سنت هرست در انگلستان رفت تا به عنوان یک افسر نظامی آموزش ببیند. دو سال قبل این جوان که پا به سی سالگی گذاشته بود در گفتگویی با «یورونیوز» گفته بود: «تا زمانی که به سمت تمرکززدایی از قدرت نرویم، هیچ مشکلی حل نخواهد شد. در شرایط فعلی طالبان به نوعی حس پیروزی دست می‌یابد چرا که به رسمیت شناخته شده و ما در حال مشروعیت بخشیدن به گروه‌های تروریستی هستیم و به تمام آن‌ها در سراسر جهان امید می‌دهیم.»

درباره ی soheila bavari

مطلب پیشنهادی

هدف میرسلیم بازی با اعصاب مردم است

«اگر مردم را آزاد بگذاریم، ممکن است از توییتر به ضرر کشور استفاده کنند. من …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *