محققان استرالیایی در مطالعه جدیدی دریافتند: خطر مرگ و میر، به طور قابل توجهی با افزایش غلظت ویتامین D کاهش مییابد.محققان دانشگاه استرالیای جنوبی در مطالعهای که روی بیش از ۳۰۰ هزار بزرگسال در بریتانیا انجام شد، یک رابطه علی میان کمبود ویتامین D و مرگ و میر پیدا کردند. این یافتهها، اهمیت طراحی و توسعه استراتژیهای بهداشت عمومی برای حفظ سطح سالم ویتامین D در جمعیت را برجسته میکند.
ویتامین D ویتامین بسیار مهمی است که تاثیر زیادی روی چند سیستم بدن دارد و تک تک سلولهای بدن، گیرندهای برای آن دارند.محققان، یک مطالعه تصادفی را روی حدود ۳۰۰ شرکت کننده در Biobank بریتانیا انجام دادند تا شواهد ژنتیکی مربوط به نقش علت کمبود ویتامین D، در مرگ و میر را ارزیابی کنند. پژوهشگران، سطح ۲۵ هیدروکسی ویتامین D و سایر دادههای ژنتیکی شرکت کنندگان را اندازه گیری کردند. آنها همچنین دادههای مربوط به علل مرگ و میر را ثبت و تجزیه و تحلیل کردند.
محققان، در طی یک دوره پیگیری ۱۴ ساله، دریافتند که خطر مرگ و میر، به طور قابل توجهی با افزایش غلظت ویتامین D کاهش مییابد.دانشمندان اظهار داشتهاند، یافتههای ما بر پتانسیل تأثیر قابل توجه کمبود سطح ویتامین D بر مرگ زودهنگام و نیاز مداوم به تلاش برای حفظ سطح سالم این ویتامین تاکید میکند.یافتههای تحقیقاتی این مطالعه در Annals of Internal Medicine منتشر شده است.