دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گفت: یک هزار و 200 مورد روانگردان به مواد مخدر صنعتی اضافه شده است و این یک خطر بزرگ برای جهان است.
به گزارش پایگاه خبری پدیده پرس، جلسه دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر با سازمان های مردم نهاد فعال در حوزه پیشگیری از مواد مخدر در محل سازمان های مردم نهاد برگزار شد.
رضا نجاتی، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، ضمن تبریک هفته تشکل ها و مشارکت های اجتماعی و تقدیر و تشکر از سازمان های مردم نهاد که در حوزه پیشگیری از مواد مخدر فعال هستند اظهار کرد: امروز ه در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه، گروه های مردم نهاد قوی وجود دارند و هرگاه مطالبه گران قوی بین مردم و دولت ها وجود داشته باشد توسعه و پیشرفت در زمینه های مختلف اجتماعی، فرهنگی و… شکل می گیرد.
وی خاطر نشان کرد: وقتی که یک فضای نامطلوب از نظر شیوع مواد مخدر در یک محله، شهر، استان و کشور رخ دهد همه ی خانواده ها باید احساس خطر کنند زیرا افراد معتاد تحت فشارهای روحی و روانی صدمات فردی، اجتماعی و مالی به دیگران وارد می کنند و چه بسا زمینه آلودگی به اعتیاد در فرزندان ما نیز فراهم می شود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه سازمان های مردم نهاد در زمینه پیشگیری از آسیب های مواد مخدر در استان خوزستان جز گروه های برتر کشور هستند عنوان کرد: افراد عضو در این گروه ها از نظر کمیت و کیفیت بسیار عالی هستند و در زمان زلزله، سیل، کرونا، گرد و خاک و… همیشه فعال بوده و وظیفه آگاهی بخشی، نظارت و همکاری با دستگاه های دولتی و غیردولتی را دارند.
وی اظهار داشت: این گروه ها در حوزه مواد مخدر هم همیشه فعال بوده اند هرچه قدر در این حوزه تلاش کنیم و آسیب های ناشی از آن را کاهش دهیم باز هم کم است زیرا موضوع بسیار مهمی است.
نجاتی بیان کرد: یک هزار و 200 مورد روانگردان به مواد مخدر صنعتی اضافه شده است و این یک خطر بزرگ برای جهان است، در آمریکا مواد مخدری تولید شده است که بسیار خوشبو و خوشمزه است اما بعد از دو هفته شکل ظاهری فرد تغییر می کند و باعث مرگ می شود، خطر این ماده مخدر آنقدر زیاد است که دولت آمریکا که خود از قاچاقچیان و مافیای مواد مخدر است و اهداف مالی و سیاسی فراوانی از توزیع مواد مخدر دارد، بابت آن نگران شده اند.
وی اضافه کرد: آمادگی، آگاهی بخشی، اطلاع رسانی و آموزش از ارکان مهمی است که سازمان های مردم نهاد آن را بر عهده دارند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه آموزش کودکان و خانواده های در پیشگیری از مواد مخدر می تواند بسیار تاثیرگذار باشد تصریح کرد: طبق آمار، استفاده از همیار پلیس در میان کودکان در کاهش تصادفات بسیار تاثیرگذار بود در خصوص مواد مخدر هم می توانیم همچین طرحی را اجرایی نماییم.
وی با بیان اینکه 80 درصد مواد مخدر در افغانستان تولید می شود که ثمره حضور آمریکا در این منطقه است، اظهار داشت: سود خالص قاچاقچیان در دنیا بین 450 تا 500 هزار میلیارد دلار است و طمع این سود باعث می شود که به دنبال تولید و توزیع مواد مخدر باشند.
نجاتی با تاکید بر اینکه باید تعامل و هم افزایی در جهت آگاهی بخشی به خانواده ها داشته باشیم تصریح کرد: ارتباطات، آموزش ها، ایده و درخواست ها افزایش یابد و تفاهم نامه هایی با دستگاه های مرتبط با پیشگیری از مواد مخدر منعقد نمایید.
سیروس داودی، نماینده سازمان های مردم نهاد، ضمن تبریک هفته تشکل ها و مشارکت های اجتماعی به ارائه گزارش عملکرد سازمان های مردم نهاد در این هفته پرداخت و اظهار کرد: در هفته تشکل ها و مشارکت های اجتماعی، هر روز به واسطه فعالیت های یک حوزه، دیدارهایی با مدیران مرتبط از جمله میراث فرهنگی، فنی و حرفه ای، محیط زیست، منابع طبیعی و… داشته ایم.
وی حضور در صدا و سیما، همایش استانداری خوزستان و تقدیر از خبرنگاران فعال در حوزه سازمان های مردم نهاد را از دیگر برنامه ها بیان کرد و گفت: با توجه به قوانین و بخشنامه ها می توان گفت امسال رویکردها نسبت به این حوزره بهتر شده است و تاکید بر حضور سازمان های مردم نهاد وجود دارد.
شایان ذکر است در این جلسه جمعی از بانوانی که یکی از نزدیکان آن ها معتاد است، حضور داشتند که به بیان مشکلات خود پرداختند، همچنین از گروه های فعال در حوزه پیشگیری از مواد مخدر با اهدای لوح، تقدیر و تشکر شد.