جلسه هم اندیشی سمن هاجهت اجرای طرح های اجتماعی کاهش شیوع اعتیاد برگزار شد

جلسه هم اندیشی سمن ها در راستای گفتمان نقد و بررسی میزان شیوع اعتیاد و ارائه راهکارها جهت اجرای طرح های اجتماعی کاهش شیوع اعتیاد در خانه سازمان های مردم نهاد برگزار شد.

سازمان های مردم فعال در زمینه پیشگیری از شیوع مواد مخدر، طرح ها و ایده های خود را در خصوص پیشگیری و آموزش معتادان و خانواده های آنان و کاهش آسیب های اجتماعی جهت اجرایی شدن، ارائه دادند که در این جلسه در خصوص آن ها بحث، تبادل نظر و همفکری شد و مقرر گردید پروپوزال ها تهیه و به صورت فیزیکی تحویل داده شود تا به مرکز ارسال و در خصوص آن تصمیم گیری گردد.

در ابتدای این جلسه سیروس داودی، نماینده سازمان های مردم نهاد، اظهار کرد:  اعتیاد به موادمخدر یکی از  اولین معضلات اجتماعی است که در طرح ها باید راهکارها با توجه به محلات، قومیت ها، آداب و رسوم ارائه شود.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه با سیستم های اداری و دستگاه های دولتی سروکار داریم باید طرح های ارائه شده خروجی عملیاتی داشته باشد و حتما پروپوزال تهیه شود که بتوانیم زمینه را جهت اجرایی شدن آن فراهم نماییم.

داودی با تاکید بر اینکه باید تعامل بین مشارکت اجتماعی و دولت وجود داشته باشد تصریح کرد: خلاقیت و ایده پردازی را در طرح ها در نظرداشته باشید و به اسم فرصت از فرصت ها استفاده نماییم.

وی خاطر نشان کرد: منشور، خط مش و رسالت سازمانی دستگاه ها اداری را مطالعه نمایید تا بتوانید از فرصت ها استفاده نمایید.

در ادامه صالح صالحی، دبیر کمیته توسعه مشارکت های مردمی سازمان های مردم نهاد شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خوزستان، اظهار کرد: در شیوع مواد مخدر ابتدا باید به شناسایی وضعیت موجود پرداخته شود تا بتوانیم راهکارها را جهت کاهش مصرف مواد مخدر و پیشگیری از آن در خانواده ها پیدا کنیم.

وی با بیان اینکه آموزش یکی از مهمترین روش ها است عنوان کرد: از بطن آموزش ها باید خلاقیت و ایده  ایجاد کنیم تا تحولی در جامعه هدف ایجاد شود.

صالحی با بیان اینکه تنها نباید به مصرف کنندگان مواد مخدر بسنده کرد و افرادی که خرید و فروش می کنند را نیز باید در نظر گرفت تصریح کرد: وقتی که فرد لذت خرید و فروش مواد مخدر را با کسب یک درآمد خوب و راحت می چشد، به سختی می توان این لذت را از او گرفت و به سمت اشتغال سالم هدایت کرد بنابراین ارائه ایده ها و خلاقیت ها بسیار مهم است.

وی خاطر نشان کرد: در طرح ها باید فرهنگ ها و قومیت ها، سنت ها و آداب و رسوم، مرتفع نمودن مشکلات اجتماعی-اقتصادی و فرهنگ و همچنین محیط های کاری و صنعتی را در نظر داشت.

دبیر کمیته توسعه مشارکت های مردمی سازمان های مردم نهاد شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خوزستان به چهار کانون خانواده، محیط کار، محیط آموزشی و محلات شهری و روستایی اشاره کرد و اظهار داشت: بنابراین ابتدا باید محیط ها را بشناسیم و براساس آن طرح ارائه دهیم، ظرفیت شناسی شود و براساس آن کار و راهکارهای متناسب شرایط ارائه شود.

در ادامه علیرضا منصوری خواه، مسئول پیشگیری از آسیب های اجتماعی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان گفت: کوچکترین واحد جامعه خانواده است که اگر به آن رسیدگی شود جامعه مصون می ماند.

وی ادامه داد:  محلات آسیب زا را شناسایی نماییم و به آموزش خانواده ها در این محلات بپردازیم و طرح ها را اجرایی نماییم.

منصوری خواه بر پرداختن به فضای مجازی در این خصوص تاکید کرد و ادامه داد: فضای مجازی زمان نمی شناسد، سرعت انتشار بسیار بالا است و حجم گسترده ای از افراد را پوشش می دهد و به علت این تکثر، اثرگذاری آن در ذهن بیشتر می شود.

وی افزود: آمارها نشان می دهد هر فرد بین حداقل 2 تا سه ساعت از زمان خود را روزانه به فضای مجازی اختصاص می دهد بنابراین پرداختن به آن جهت آگاه سازی از خطرات مواد مخدر می تواند بسیار تاثیرگذار باشد.

در این نشست، محورهای زیر مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد:

*  برگزاری نمایشگاه

* آموزش مهارت های 10گانه

* تاثیر فضای مجازی در گرایش به مواد مخدر

* برقراری تعامل با مدیران استانی در خصوص آموزش اصول پیشگیری

* شناسایی محلات آسیب زا

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *