برگزاری دومین جلسه برنامه ریزی اجرای طرح توانمندسازی خانواده های در معرض آسیب مصرف مواد مخدر

دومین جلسه برنامه ریزی اجرای طرح توانمندسازی خانواده های در معرض آسیب مصرف مواد مخدر با حضور دبیر کمیته توسعه مشارکت های مردمی سازمان های مردم نهاد شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خوزستان، معاون دفتر امور بانوان و خانواده استانداری، مسئول اعتیاد اداره کل بهزیستی استان خوزستان، مسئول امور بانوان اداره کل امور عشایر استان خوزستان، مسئول امور حقوقی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان، مسئول موسسه مردم نهاد مهرگستر ریحانه در محل اموربانوان و خانواده استانداری خوزستان برگزار شد.

جلسه به منظور تولید دومین موشن گرافی سوء مصرف مواد مخدر و بررسی طرح پیشگیری از اعتیاد در عشایر با استفاده از ظرفیت های بزرگان و آموزگاران آموزش و پرورش در مناطق عشایری برگزار گردید.

صالح صالحی، دبیر کمیته توسعه مشارکت های مردمی سازمان های مردم نهاد شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خوزستان، با اشاره به اینکه باید از ظرفیت های اجتماعی در مبارزه با این پدیده خانمان سوز در میان عشایر استفاده کرد گفت: گام اول باید در جهت آگاه سازی عشایر سخت کوش و شریف و فرهنگ سازی در میان آنان باشد که مواد مخدر از سفره های آنان برچیده شود.

وی با بیان اینکه  باید بسته های فرهنگی متناسب با فرهنگ قومی و قبیله ای در اختیار آنان قرار گیرد تصریح کرد: با استفاده از طرح یاریگران زندگی  می توان با توزیع این بسته های فرهنگی در مدارس عشایری، کودکان و نوجوانان خانواده های عشایر در مقاطع مختلف تحصیلی را به طور عمیق و تاثیرگذار از اثرات پدیده شوم اعتیاد آگاه کرد و خود به خود این آگاهی به خانواده ها تعمیم داده می شود.

صالحی افزود: در انجام این طرح می توان از از ظرفیت های بخشداری ها و فرمانداری ها در جهت پیشگیری از اعتیاد در میان عشایر استفاده کرد.

در ادامه جلسه حسین طاهری، مسئول اعتیاد اداره کل بهزیستی استان خوزستان، اظهار کرد: شماره تماس های 1480 و 123 بهزیستی در جهت ارائه خدمات مشاوره ای درزمینه مشکلات خانوادگی، کودک و نوجوان ، اعتیاد، طلاق و…  فعال می باشد که شهروندان می‌توانند مشکلات و معضلات خود را با مشاوران و کارشناسان این واحد مطرح کنند.

وی در خصوص طرح های پیشگیری از اعتیاد اداره کل بهزیستی استان خوزستان به طرح پازک اشاره کرد و گفت: طرح پازک به شکل اختصاصی مربوط به توانمندسازی زنان و کودکان با محوریت پیشگیری از مصرف مواد به ویژه زنان دارای همسر معتاد است تا آنها را در برابر آسیب ها و معضلات اعتیاد توانمند سازیم.

طاهری ادامه داد: همچنین طرح کیان به منظور پیشگیری از اعتیاد در محیط‌های کاری اجرا می شود، در طرح کارزار رسانه ای نیز با توزیع بروشور، نصب بنر و دیوانویسی با شعارهایی مانند “والد آگاه فرزند ایمن” و “آیا دوست فرزندت را میشناسی” به آگاه سازی خانواده ها در پیشگیری از اعتیاد پرداخته می شود.

در این جلسه مسئول موسسه مردم نهاد مهرگستر ریحانه به ارائه طرح خود در خصوص پیشگیری از اعتیاد در عشایر پرداخت که در خصوص آن بحث و تبادل نظر شد و مقرر گردید مکاتبات لازم در  خصوص اجرایی شدن این طرح و تصویب و تهیه بودجه آن صورت گیرد.

همچنین سناریو دومین موشن گرافی سوء مصرف مواد مخدر مطرح شد و مقرر گردید در این موشن گرافی به شماره های تماس خدمات مشاوره ای بهزیستی خوزستان در جهت آگاه سازی خانواده ها پرداخته شود.

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *