برگزاری جلسه هم اندیشی سمن هاجهت اجرای طرح های اجتماعی کاهش شیوع اعتیاد

دومین جلسه هم اندیشی سمن هاجهت اجرای طرح های اجتماعی کاهش شیوع اعتیاد برگزار شد

دومین جلسه هم اندیشی سمن ها در راستای گفتمان نقد و بررسی میزان شیوع اعتیاد و ارائه راهکارها جهت اجرای طرح های اجتماعی کاهش شیوع اعتیاد با حضور سیروس داودی، نماینده سازمان های مردم نهاد، صالح صالحی، دبیر کمیته توسعه مشارکت های مردمی سازمان های مردم نهاد شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خوزستان و نمایندگان سازمان های مردم نهاد فعال در حوزه پیشگیری از اعتیاد در خانه سازمان های مردم نهاد برگزار شد.

سیروس داودی، نماینده سازمان های مردم نهاد، با تاکید بر اینکه باید طرح های اجتماعی کاهش شیوع اعتیاد متنوع، قابل اجرا و برای مخاطب توجیه کننده باشند اظهار کرد: طرح های ارائه شده توسط سازمان های مردم نهاد فعال در حوزه پیشگیری از اعتیاد، ابتدا در کمیته توسعه مشارکت های مردمی استان بررسی و در صورت تایید کارشناسان تخصصی تامین اعتبار شده و توسط سمن ها به اجرا در می‌آیند.

وی ادامه داد: در ابتدا باید منشا ورود مواد مخدر به کشور مورد بررسی و کاوش قرار بگیرد و همانطور که می دانیم مواد مخدر از مرزها وارد می شود بنابراین طرح هایی که ارائه می شود باید حوزه مرزها و بین مرزی را پوشش دهند.

داودی با بیان اینکه در طرح ها هدف و راه رسیدن به هدف را مشخص نمایید عنوان کرد: سمن ها ظرفیت بالایی برای کاهش اعتیاد و پیشگیری از آن در جامعه دارند  و با طرح ایده های نو، خلاقانه و کارشناسانه می توانیم شاهد تحرک تازه ای در این حوزه باشیم.

وی بر کار کردن در خصوص بیکاری، فقر، اشتغال، زنان سرپرست خانوار و اماکن متبرکه اشاره کرد و گفت: باید یک کارزار رسانه ای هم جهت انتشار اخبار و فعالیت های در شبکه های اجتماعی و رسانه ها راه اندازی شود.

روشن بین، مدیر موسسه راه روشن محمد، اظهار کرد: این موسسه بیشتر در بحث های پیشگیری و آموزش فعال است و در طرح یاریگران زندگی هرهفته یک برنامه در این زمینه داریم.

وی بر پرداختن به موضوع اعتیاد و پیشگیری از آن در محیط های کاری تاکید کرد و گفت: اگر بتوانیم با ارائه طرح های مفید با قابلیت اجرایی ارائه دهیم و تعدادی را از چنگال اعتیاد نجات دهیم می توانیم ادعا داشته باشیم که سازمان های مردم نهاد اثربخش هستند.

سپس مهمدی کرتلایی، مدیر انجمن روزنه امید جوان، به ارائه توضیحاتی در خصوص روش های طرح نویسی  پرداخت و گفت: باید طرح ها متناسب با موضوع باشد و به صورت واقعی کار و ارائه شوند.

در ادامه این جلسه موسسات حاضر در جلسه به ارائه طرح های ذیل و ارائه توضیحات و دفاع از آن ها پرداختند:

*  کارگاه آموزشی پیشگیری از اعتیاد، شناخت عوارض، درمان و آموزش توسط موسسه ایلیا مهرسحر در شهرستان مسجدسلیمان

* طرح اثربخشی سرپرست خانوار توسط موسسه مهرآیین آرامش در شهرستان رامهرمز

* طرح نقش و جایگاه نخبگان محلی و رابطه آن با رسانه ها در آگاه سازی جامعه محلی توسط موسسه جمعیت پیشگیری از آسیب های اجتماعی خوزستان در شهرستان گتوند

* طرح آموزش مهارت های 10 گانه زندگی با توجه به نیازبخشی در مناطق حاشیه ای توسط موسسه آینده سازان فردای جوانان

* بررسی نقش تنظیم شناختی هیجان در مصرف کنندگان ماری جوانا توسط موسسه همای رحمت دزفول

* رویکردهای خودمراقبتی در سومصرف مواد مخدر توسط موسسه عصر آفرینش در شهرستان کارون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *