بازنشستگان فولاد ظرف سالهای گذشته با چالشهای گوناگونی مواجه بوده اند به گونهای که در مقطعی امیدوار شدند با انتقال صندوق بازنشستگی به وزارت رفاه مشکلات آنها سرانجام به راه حلهای منطقی ختم شود. اما بلاتکلیفی میان آیین نامه قبلی و قیمومیت فعلی وزارت رفاه و تغییر ماهیت شرکتهایی مثل «فولاد خوزستان» از شکل دولتی به سمت «شرکت سهامی عام» باعث شد تا قوانین و مقرراتی که متضمن حقوق عمومی بازنشستگان بود در میان تفاسیر الاکلنگی رها شود.برای نمونه می توان به وضعیت بازنشستگان ایثارگر و یا جانبازان اشاره نمود که مقررات مشمول جغرافیای منطقه جنگی عملاً تحت الشعاع تغییر ماهیت شرکت قرار گرفت و این قشر زحمتکش پس از ۳۰ سال تلاش و مرارت در یک واحد صنعتی با انواع آلودگی و سختی کار و شرایط جنگی و خطرات بمباران ها حالا به جای آسایش و استراحتِ دوران بازنشستگی به دنبال یافتن حداقلهای حقوق خویش هستند. در این میان انتخاب هیات مدیره و مدیرعامل صندوق بازنشستگی فولاد بدون توجه به نحوه ارتباط سازنده با قشر بازنشسته و شنیدن دردهای این مقطع از زندگی،نوعی بیتوجهی مضاعف به آنها را آشکار ساخت و باعث دلسردی گردید.
با کمال تاسف چنین شرایطی نوعی محرک برای به خیابان کشاندن بازنشستگان در مقاطعی هم شده است. چهره افسرده ی افرادی که در دهه ششم ، هفتم و یا هشتم زندگی بوده و با انواع مشکلات جسمی روبرو هستند دورنمایی مأیوس کننده را به ذهن متبادر میسازد. در حقیقت این سوال اساسی مطرح است که چرا جامعه بازنشسته فولادی در میان ۵ نفر اعضای هیات مدیره صندوق بازنشستگی، نبایستی برخوردار از نمایندگانی منتخب آنها باشند که سخنان شان را از لابه لای دیوارهای بلند اداری صندوق به گوش مسئولان برسانند؟
سازمانی که حتی در نوع مدیریت داخلی آن هم با انتقادات گستردهای از سوی بازنشستگان فولاد مواجه است و به نظر میرسد نیازمند «بازنگری رفتاری» در مواجهه با این قشر زحمتکش است.
در هر صورت امید است با تغییر شرایط قانونی و با انتخاب حداقل دو نفر از میان بازنشستگان فولادی و معدنی در مجموعه هیات مدیره صندوق به انواع تجمعات پر ریسک پایان داده شده و سرانجامی قابل قبول برای اوضاع این قشر شود.
در پایان باید توجه داشت که اگر تشکیلاتی به نام صندوق بازنشستگی فولاد حالا وجود دارد به یُمن حق السهم این قشر زحمتکش و پرداخت آن در طول ۳۰سال اشتغال شان شکل گرفته است بنابراین حالا که آن سازمان شکل و شمایل و تشکیلاتی یافته و کارمندانی را به استخدام درآورده است(که در جای خود می بایستی با صنایع فولادی و معدنی آشنائی اندکی داشته باشند) نمیبایستی این سهامداران واقعی صندوق مورد بیمهری قرار گیرند.